Nálunk az ősz nem az elmúlásról, hanem a megújulásról szól. Egy kicsit újjá születtünk mi is, és az étlapunk is.
Az új étlap készítésekor tudtuk, hogy nem kell túl nagyot ugrani, nem szabad túl sok gasztronómia újítással egy tájidegen étlapot alkotni. Itt szívvel kell főzni, szeretettel, csakúgy, mint otthon. Ettől lesz igazán házias és otthonos egy konyha. Mindemellé persze elengedhetetlen a kiváló ízvilág, a harmónia, a szakmai igényesség, a frissesség, egyszóval a minőségi gasztronómia.
Ezen elvek mentén újult meg az étlap is, amelyben fontos szempont volt a magyar konyha hagyományainak őrzése is. De a régi receptek leporolása mellett azért megmaradt a nyitottság az újításokra is. Könnyű és húsmentes ételek is helyet kaptak az étlapon, érdekes módon nem kevésbé magyaros jelleggel, így döntögetve azt a klisét, hogy ha magyaros, akkor csak húsos lehet az étel.
„Hiszünk a családias vendéglátásban, a szakma szeretetének erejében. Hiszünk abban, hogy házias ízekkel is lehet minőségi gasztronómiát nyújtani.” – Horváth Erzsébet, Chéf
Készítünk most már burgonyatócsnit zöldségekkel sajt alatt sütve, vagy egyszerű, de mégis kiváló tészta ételeket is. Büszke vállalás, hogy az étlapon külön, önálló szekciót kaptak a rántott specialitások. Nem hiába, a négy fős kis konyhai gárdánk nem csak nagy rutinnal, de olyan zseniálisan készíti elő és panírozza a húsokat – babusgatják őket – ahogy a séfasszony mondja, hogy ettől tényleg büszkeséggé, a vendégnek pedig igazi gasztronómiai élménnyé válik az itt készített rántott hús. Nem utolsó sorban újra gondoltuk és ha lehet, még jobbá tettük a legnépszerűbb termékeinket, a tálakat is. 🙂