aélsdkféalskjdf
Idén is sok különlegességgel készültünk, és szokásunkhoz híven ötvöztük a hagyományos, otthonos konyha ízeit és ételeit egy kicsit formabontóbb, rendkívülibb ízekkel.
Egyik kedvenc levesünket, a szezonális gyümölcsökből készülő gyümölcs levest gondoltuk igazán alkalomhoz illőnek kedves édességével. Erdei gyümölcsök adják a krémleves alapját, de a különleges alkalomra egy kis pikantériát is beleviszünk, finom narancslikőrrel. A tetejére pedig az ízekhez remekül passzoló mandula forgácsokat és habcsókot is teszünk. A végeredmény egy igazán édes szerelmes étel lesz. 🙂
A főételeknél is becsempésztünk egy kis boldogság hormont és pikáns élvezeteket.
Bár nálunk nem maradhatnak el a bundázott specialitások, az ízes fűszervajas sajttal töltött csirkét azért megforgatjuk egy kis mogyoróbundában, köretnek pedig édes burgonyapürét készítünk hozzá.
Az idei kedvencünk egy Valentin napi szűz lett. A sertés legjavát a skandináv szerelem fanyar gyümölcsével, vörösáfonyával és mellé Camabert sajttal töltöttük meg, bacon takaróba csavartuk és úgy sütöttük, pirítottuk. Köretnek egy különlegesen pikáns, tüzes pirított burgonyát gondoltunk.
A klasszikus szerelmes ételek rajongóinak pedig a Valentin nap nélkülözhetetlen kacsa ételeiből válaszottunk egy mámorító rozé kacsamellet. Különleges konyakos borsmártással és hozzá szilvával töltött krokettal tálaljuk. Az összhatás istenien kívánatos lett!
De nem ünnep az ünnep nálunk egy 2 személyes tál nélkül, legfőképp Valentin napon, ahol a pároké a főszerep. Nem apróztuk el, a tálra felkerült az összes főételből egy kóstoló, kiegészült egy kis húsmentes juhtúrós töltött gombával és a köretekből is a legszebbeket tálaljuk mellé. Szokás szerint a tál nem csak mennyeien finom, de bőséges is, így akár szerelmi háromszögben élőknek is szeretettel ajánljuk! 😀